Cajun kip

Volkoren wrap met biologische kippendij, zoete aardappel, feta en salsa

Cajun kip

Dit recept is bij veel van mijn klanten favoriet en ik weet wel waarom! De pittige kip vormt samen met het zoete van de aardappel en de zoute feta een verrassende combinatie. Ik eet deze wrap zelf een paar keer per week en raak er niet op uitgekeken, hij blijft fantastisch!

Cajun is een kruidenmix van paprika, knoflook, basilicum, zeezout, zwarte peper, venkelzaad, kaneel, witte peper en cayennepeper en smaakt heerlijk bij groente en vlees. Zelf gebruik ik een spice mix van The Man With The Pan. Deze mixen zijn 100% natuurlijk en glutenvrij daarnaast bevatten ze veel minder zout dan de cajun mixen die je in de supermarkt vindt.

Ingrediënten voor 4 wraps

  • 4 spelt wraps (zie basisrecept)
  • 350 gram kippendijfilet (in reepjes)
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • 250 gram zoete aardappel
  • ijsbergsla (gewassen en in reepjes)
  • 100 gram feta (gekruimeld)
  • Olijfolie

Salsa

  • 2 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • koriander
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

Bij dit gerecht begin je met het marineren van de kip. Voeg de kruiden bij de kip in een kom, giet er vervolgens twee eetlepels olijfolie bij en roer het geheel goed door. Dek dit alles af en zet het in de koelkast. Hoe langer je de kip laat marineren hoe smaakvoller hij wordt. Het beste is om de marinade een nacht te laten intrekken maar wanneer je daar geen tijd voor hebt is twee uur zeker aan te raden! Ondertussen gaan we verder met de zoete aardappel. Deze schil je eerst, waarna je ze 20 minuten laat koken. Als ze lekker zacht zijn is het tijd om het geheel af te gieten waarna je ze kunt pureren. Ik gebruik hier een staafmixer voor! Snij voor de salsa alle ingrediënten fijn, mix het door elkaar en zet het afgesloten in de koelkast. Nu is het tijd voor de het bakken van de kip. Zet een pan op middelhoog vuur en laat hem goed heet worden. Bak vervolgens de kip in 8-10 minuten rondom bruin.

Nu alle ingrediënten klaar zijn is het tijd om te gaan ‘wrappen’. Je begint met een grote lepel zoete aardappel puree welke je in een verticale lijn uitsmeert over de wrap. Vervolgens een grote lepel cajun kip, salsa, ijsbergsla en last but not least, een flinke lepel feta. Rollen maar!