Framboos

Volkoren wrap met geitenkaas, avocado, framboos en amandel

Deze wrap is één en al zomer, op een lekkere warme dag smaakt hij dan ook het lekkerst! Fris, zoet, zuur en hartig tegelijk! Wanna try?

Ingrediënten voor 4 wraps

  • 4 speltwraps (zie basisrecept)
  • 100 gram geitenkaas
  • 60 gr amandel (ongebrand)
  • 150 gr frambozen
  • 1,5 avocado (in stukjes)
  • 1 bosui (in ringetjes)
  • veldsla

Dressing

  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • een paar frambozen
  • 1 theelepel mosterd
  • drupje honing

Bereiding

Bij deze wrap begin je met het roosteren van de amandelen. Ik gebruik de ongebrande variant omdat deze meer vitaminen en mineralen en juist minder verzadigde vetten bevatten dan de gebrande variant. Omdat noten knapperig het lekkerste zijn, rooster ik ze even licht in de koekenpan. Vervolgens ga je verder met het maken van de geitenkaas-crème, dit maak je heel eenvoudig door de geitenkaas in een keukenmachine te mengen met 40 ml water. Zo ontstaat er een gladde romige massa en dat smaakt heerlijk op deze wrap. Voor de dressing mix je de ingrediënten door elkaar in een blender.

Nu kun je beginnen met het opmaken van de wrap: pak een grote eetlepel geitenkaas en smeer deze in een verticale lijn uit over de wrap. Verdeel daarna  ¼ van de frambozen, de avocado, de amandel en de bosui over de geitenkaas. Wat veldsla erover en tenslotte de dressing.

Zoek een lekker plekje in het zonnetje en geniet van deze zomerse smaakexplosie!