Wilde Sockeye zalm

Deze wrap is alweer een tijd een graag geziene gast op festivals en evenementen dus vond ik het de hoogste tijd om het recept met jullie te delen. De wilde zalm die we gebruiken op deze wrap wordt gerookt door Frank’s Smokehouse en heeft een dieproze kleur en een heerlijke intense smaak. Geloof me, als je deze Sockeye zalm hebt geproefd, wil je niet anders meer! Samen met avocado en wasabi vormt dit een hemelse combinatie. Probeer zelf maar!

Ingrediënten voor 4 wraps

  • 4 speltwraps (zie basisrecept)
  • 250 gram wilde Sockeye zalm
  • 4 el sesamzaad (geroosterd)
  • 60 gram zeekraal
  • 1 komkommer
  • 50 gram rucola

Avocado-wasabi-crème

  • 1 avocado
  • 1 el sojasaus
  • 1 el kwark (of soja yoghurt als je liever lactosevrij eet)
  • 1 tl wasabi

Bereiding

Begin met het maken van de avocado-wasabi crème: doe de avocado, sojasaus, wasabi en  kwark in de keukenmachine en mix dit tot een gladde, romige massa. Was vervolgens de komkommer en snijd deze in reepjes (julienne). Zelf gebruik ik hier de keukenmachine of mandoline maar als dit niet in je keukenkastje staat kan het ook gewoon met de hand!

Smeer de avocado-crème op de vier wraps en bekleed ze daarna met de wilde zalm. Verdeel vervolgens de overige ingrediënten over de wraps en eindig met het geroosterde sesamzaad! Eet smakelijk!