Top 5 Indiaas Street Food #platbrodentour

Naast de vele soorten platbroden ontkom je in India natuurlijk niet aan het veelzijdige street food. Overal op straat staan kleine stalletjes van waaruit de meest verrassende gerechten worden geserveerd. We moesten met onze westerse darmen wel een beetje oppassen voor de ‘Delhi Belly’ maar we hebben zeker het nodige kunnen proberen! We hebben erg genoten van alle nieuwe smaken, geuren en structuren en om jullie ook een beetje mee te kunnen laten genieten, hebben we voor jullie een top 5 Indian street food samengesteld. Komt ie dan…

Nr 5 – Vegetable Roll

Dit was het eerste street food gerecht wat we in India aten maar deze lekkere rol gevuld met groente zijn we zeker niet vergeten! De vegetable roll, of de Kathi roll, komt oorspronkelijk uit Calcutta en bestaat uit een vers gerold platbrood gevuld met lekker gekruide knapperige groente zoals wortel, paprika en bloemkool. Tot slot wordt het gerecht afgemaakt met een lekker spicy sausje! Genieten van uit ‘t vuistje!
Wrap 'n' Rolling Vegetable Roll

Nr 4 – Pani Puri

Dit is misschien wel het meest interessante street food wat we hebben gegeten.. pani puri! In de eerste instantie zagen de vitrines vol met raadselachtige balletjes er niet echt appetijtelijk uit maar na een tijdje nam de nieuwsgierigheid toch de overhand en besloten we het er toch maar eens op te wagen. Dit is wat je krijgt: Een ronde holle puri (soort van krokant gefrituurd hol bolletje) wat men vult met gekleurd smaakwater (pani) waar ondefinieerbare krokante stukjes indrijven. Het water komt uit een grote pan en kan verschillende kleuren – en ook smaken – hebben. Wij kozen voor de groene (spicy koriander) en de roze variant (heel zoet). Het balletje met inhoud stop je in een keer in je mond met een smaakexplosie tot gevolg. Lekker? Daar zijn we nog niet helemaal uit maar verrassend is het zeker!
Wrap 'n' Rolling Pani Puri

Nr 3 – Masala Chai

Wanneer je in Delhi of waar dan ook in India over straat loopt hoor je, naast constant getoeter van auto’s en tuktuks, een ding: Chai, Chai, Chai! Overal op straat staan kleine theestalletjes van waaruit men heerlijke geurende, kruidige melkthee verkoopt: Masala Chai. Deze thee bestaat in verschillende varianten maar wij drinken hem het liefst zo: Zwarte Darjeeling thee, melk, kaneel, gember, peper, kardemom, kruidnagel en een beetje honing of suiker. Wordt je hier ook warm van? Probeer dit recept dan eens!
Wrap 'n' Rolling Chai

Nr 2 – Dahi Puri

Dit gerecht vindt zijn oorsprong in Mumbai en is familie van de reeds genoemde pani puri maar dan met iets meer bite. De Puri’s worden bij dit gerecht gevuld met een kruidig stampotje van aardappel of kikkererwten, tamarinde chutney, zoete yoghurtsaus en dan wordt het geheel afgetopt met verse koriander! Genieten!
Wrap 'n' Rolling Dahi Puri

Nr 1 – Cholla Kulcha

Op het eerste gezicht niet perse het meest smakelijke gerecht maar zeker de onbetwiste winnaar van deze top 5! Jurre probeerde dit gerecht uit bij het central park in Jaipur en was zeer verrast! Cholla Kulcha bestaat uit gerezen platbrood wat even wordt gebakken in olie – uiteraard! In India is namelijk geen gerecht compleet zonder olie of ghee, ze roeren het zelfs door je dessert – en wordt geserveerd met een pittige kikkererwtencurry met wat limoen en rode ui als garnituur. Zoals gezegd verdient dit gerecht geen schoonheidsprijs maar smakelijk is het zeker!
Wrap 'n' Rolling Cholla Kulcha

 

Dit was ‘m dan, onze top 5! Wellicht heb je er iets aan als je ooit met een knorrende maag door de straten van Delhi wandelt 🙂