Verslag #platbrodentour New York

Van een Sri Lankaans zandstrand naar Winterwonderland..

Het was met een temperatuurverschil van 30 graden en een tijdsverschil van 12 uur wel even wennen maar deze stad doet je jetlag snel vergeten. Er is namelijk heel veel te ontdekken!

NYC bruist!

Als je de metro uitstapt in Manhattan kan je niet ontkennen dat je in een van de meest bruisende steden van deze wereld bent! Wolkenkrabbers, kunst, grote parken, levendige pleinen, brede straten en heel veel mensen die zo snel mogelijk van A naar B willen.

Deze stad zit vol leven en dan op een totaal tegenovergestelde manier als in New Delhi. Alles gaat hier snel, geordend en uiterst efficient. De bevolking is kleurrijk en dat brengt een fijne culture mix met zich mee! Zo ligt Little Italy op een steenworp afstand van Chinatown en sta je na 10 minuten in de subway midden in het Jazz walhalla Harlem.

Op aanraden van een vriend verbleven we in een leuke Airbnb in Williamsburg, Brooklyn. Dat was een goede keuze want dit was echt een heel leuk deel van de stad. Veel leuke alternatieve winkeltjes, leuke koffietentjes en een hoog hipster gehalte (daar passen wij natuurlijk helemaal tussen 😉 ). Als echte New Yorkers hebben we s´ochtends een paar keer hardgelopen. Dan loop je met -1 ºC door het Central Park tussen alle fanatieke joggers en sluit je de tocht af met een halve liter koffie bij de Starbucks! Een beter manier van integreren is er niet 😉

Uiteraard hebben we ook even goed de toerist uitgehangen dus Timessquare, de Ferry, Ground Zero en de High Line hebben we ook zeker even meegepakt.

 

Food Heaven

Sowieso vonden we de diversiteit en de sfeer van de stad te gek maar op voedselgebied bevind je je hier echt in de hemel! Hier kan je namelijk alles eten wat je je maar kunt bedenken. Van Japanse taco´s tot matcha bubbelthee, tahini taart en vegan sushi. En niet te vergeten, heel veel food trucks! We hadden al een plan gemaakt welke concepten we sowieso wilden bezoeken maar daar is nog heel veel bijgekomen!

In NY vind je veel gedurfde concepten zoals Koreaanse pokebowls (pokebab), kombucha shops, sushi burritos en veganistische ijswinkels. En voor alles leek wel publiek te zijn, want vrijwel alles zat vol! Het lijkt alsof de mensen in NY graag buiten de deur eten. Er wonen superveel ambitieuze millennials die naast hun werk geen tijd/ zin hebben om te koken. Daarom is het heel normaal de dag te beginnen met een coffee to go, tijdens de lunch ergens een sandwich of salade te halen en s´avonds nog ergens een diner mee te pikken.

Naast alle vernieuwende concepten zagen we overal wraps! Dus dat kwam heel goed uit. We hebben daarom veel inspiratie op kunnen doen qua ingrediënten, smaken en rol- en inpaktechnieken. Wat ook opviel was dat het serviceniveau over het algemeen heel hoog lag. Je wordt hier als klant echt op je wenken bedient en overal ontvangen met een grote glimlach. Daarnaast gaat het hier voornamelijk snel en efficient, maar dat moet ook wel als half NY tussen 12:00 14:00 van een bammetje (of vegan sushiroll) moet worden voorzien!

Koreaanse BBQ

Onze laatste avond werden we uitgenodigd door Jeff (onze Koreaanse vriend, woonachtig in NY en ontmoet in de Sri Lankaanse bushbush) voor een heuse Koreaans BBQ. Daar gingen we natuurlijk graag op in! Hij was even vergeten dat Jurre geen vlees at maar gelukkig was er buiten al het varkens-, katten-, en hondenvlees (geintje natuurlijk!) nog voldoende keus op het menu! We lieten Jeff het bestelwerk doen en dat resulteerde in een tafel vol met bakjes en schaaltjes met allerlei kleine gerechtjes: paksoi, tofupannenkoekjes, Koreaanse pickles, omelet, rijst, sojapasta, tofu soep, zeewier, kimchi en een goede fles met rijstwijn! Alles was echt heel goed op smaak gebracht en echt verrukkelijk! Leuk om met een ´kenner´ te gaan eten want anders hadden er waarschijnlijk twee borden met bimmibab op tafel gestaan (het enige Koreaanse gerecht waar ik wel eens van had gehoord). Dus dit was een hele leuke ontmoeting met de Koreaanse keuken en een hele goede afsluiting van 5 geweldige dagen NY!

Dan zijn we alweer aangekomen bij het laatste deel van onze trip: Mexico! Op naar het land van de tortillas en tacos! We kunnen niet wachten!

Groetjes,
Hilde

Blijf je ons volgen?!
Youtube  |  Facebook  |  Instagram