Verslag van Food truck seizoen #1

Het ging allemaal heel snel maar het voelt ergens ook of we dit al jaren doen… Als ik bedenk wat er allemaal is gebeurd in de korte periode dat we dit nu doen. Ik geloof dat ik een boek kan schrijven als ik bedenk wat ik allemaal mee heb mogen maken. Oké, in ieder geval een klein pocketboekje. Ik zal het kort proberen te houden.

 

Restaurant op wielen
Eind mei reden we weg bij de garage, waar we onze nieuwe liefde hebben laten “liften”, of moet ik zeggen: haar aan een “total make-over” hebben laten ondergaan? Zie foto’s hieronder. De garage heeft overuren moeten draaien om haar op tijd af te krijgen en de volgende dag werden wij al op de SMKMRKT in Nijmegen verwacht. Onze reis met 70 km/h moesten we al snel staken en we stranden ergens bij een pomp tussen Zeeland en Amsterdam. Sindsdien zijn we dankbaar lid van de ANWB… Ik had beloofd het kort te houden, dus ik ga hier niet verder over uitweiden, maar deze gele rakkers hebben ons inmiddels vier keer uit de brand geholpen. Lekke banden en benzine spuitende brandstofslangen, we hebben het allemaal al gehad. En wij hebben bijna verstand van auto’s gekregen. Hierbij wil ik wel even vermelden dat we nog steeds blij zijn met onze garage: CBG in Goes en dat het om echte “pech” gevallen gaat. Ik kan dit allemaal verklaren, maar ik zou het kort houden weet je nog…? Goed, terug naar waar ik gebleven was: Gelukkig was onze restaurant op wielen weer snel up and running en konden we door richting Mokum. Intussen waren we wel wat kwartiertjes verder en hebben wij wat broers en zussen weten te strikken om wat tijd terug te winnen in de voorbereidingen voor ons eerste festival van de volgende dag. We konden dit niet eerder doen, want hé we verkopen alleen wraps met verse ingrediënten natuurlijk;-) De Nijmegenaren bleken fan te zijn van wraps en wij konden onze lol niet op toen we zaterdag doodmoe maar tegelijkertijd blij en voldaan een biertje dronken en een paar pasjes uitwisselde om te vieren dat we (f*ck*ng %$#&() uitverkocht waren!

 

Food truck in de ArenA
We hebben intussen veel klussen mogen doen en al snel werden we zelfs gevráágd voor klussen, in plaats van dat wij moesten vragen of we ergens mochten staan. We hebben in juni bijvoorbeeld twee dagen in de Arena gestaan voor ING. Super tof om met dat food truckje dat beroemde voetbalveld op te rijden.. Owja ik zou het kort houden….
Citroën HY retro food truck in de Amsterdam ArenA

 

De food truck crash…
Nog één belangrijke gebeurtenis dan, waar ik al eerder in deze post even over begon: In juli waren we op weg naar festival Xpeditie Blauwe Stad in Groningen toen het ondenkbare gebeurde. Van achteren reed een taxibusje onze truck van de weg. We sloegen twee keer over de kop. Van de truck was letterlijk “niks” meer over maar wij, de inzittende, waren vrijwel ongedeerd! Onze droom was even in duigen gevallen maar al snel bedachten we dat dit niet perse het einde van Wrap ‘n’ Rolling hoefde te zijn. Zo veel pech we hadden met dit ongeval, zoveel geluk dat we binnen enkele dagen alweer op de been waren. Het leuke van de food truck wereld in Nederland is dat het een heel klein wereldje lijkt te zijn. We waren nog maar kort actief en toch werden wij al door enige collega’s in de gaten gehouden. Waaronder Monica van Reizende Sterren. Haar truck was net klaar met haar laatste klus en zou voorlopig, door drukte met andere projecten niet meer gebruikt worden. Een ideaal moment om deze om te dopen tot de nieuwe rollende keuken van Wrap ‘n’ Rolling. En zo stonden we, zes dagen na de grote schrik alweer in Nijmegen tijdens de vierdaagsefeesten. Het was echt even goed doorbijten, dit zeven dagen durende evenement. Je kunt waarschijnlijk wel bedenken dat we niet veel tijd voor rust hadden in de tussentijd. Waar we eerst ruim een maand de tijd voor hadden moest nu even in een paar dagen op poten worden gezet. Maar gelukkig niet onbeloond. De Nijmegenaren lieten ons wederom niet links liggen en de speltwraps vonden opnieuw gretig aftrek.
Citroën HY crash op de A7Wrap 'n' Rolling op de SMKMRKT vierdaagsefeesten in Nijmegen 2015

 

Nou, in het kader van “we houden het kort” zal ik het dan hierbij laten en is de rest te lezen in ons boek dat begin 2016 uitkomt… geintje natuurlijk.

 

Voor nu, bedankt voor het lezen en nooit vergeten: altijd blijven Wrappen en Rollen!

 

Tot de volgende blogpost.