Cajun kip (ook in vega)

Deze smaakvolle wrap staat al sinds onze start in 2015 op het menu en is op ieder festival de onbetwiste favoriet. De gekruide sappige kippendijen vormen samen met de zoete aardappel, de zoute feta en frisse pico de gallo een verrassende smaakcombinatie die bezoekers keer op keer laten terugkomen.

INGREDIËNTEN (4 WRAPS)

4 Libanese volkoren platbroden
320 gram (biologische) kippendijen, in blokjes
2 el Cajun kruiden (man with the pan)
250 gram zoete aardappel, geschild en in stukjes
groentebouillon
100 gram (biologische) feta
100 gram ijsbergsla, in reepjes
200 gram pico de gallo (recept hieronder)
Pico de gallo

2 kleine tomaten
1 kleine rode ui
jalapeno peper, naar smaak
evt. koriander

BEREIDING

Begin bij het marineren van de kippendijen. Voeg de kruiden en een scheutje olijfolie bij de kip en roer het geheel goed door. Zet afgedekt voor minimaal twee uur in de koelkast (hoe langer hoe beter de smaken in de kip trekken). Vervolgens kook je de zoete aardappel in 20 minuten gaar in de groentebouillon, giet af en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Snij voor de pico de gallo de tomaten en de rode ui in kleine blokjes en voeg naar smaak koriander en jalapeno peper toe. Tenslotte is het tijd voor het bakken van de kip.

Zet een pan op middelhoog vuur en laat hem goed heet worden. Bak vervolgens de kip in 8-10 minuten rondom goed bruin. Nu alle ingrediënten klaar zijn is het tijd om te ́wrappen ́. Je begint met een grote lepel zoete aardappelpuree welke je in verticale lijn uitsmeert over de wrap. vervolgens voeg je een lepel pico de gallo, kip en feta toe. Het geheel maak je af met een flinke hand knapperige ijsbergsla. Rollen maar!