Gerookte zalm

Deze wrap rollen wij regelmatig tijdens onze catering klussen en bedrijfsevents en heeft onlangs een kleine metamorfose ondergaan. Hoogste tijd om het nieuwe recept met jullie te delen!

De dieproze, duurzaam gevangen Sockeye zalm die wij voor deze wrap gebruiken is afkomstig van Fish Tales. Als je deze smaakvolle vis hebt geproefd, wil je niet anders meer! Samen met de avocado, frisse ingemaakte radijs en de romige avocado vormt dit een hemelse combinatie! Probeer zelf maar!

INGREDIËNTEN (4 WRAPS)

4 Libanese volkoren platbroden
200 gram Sockey zalm
200 gram edamame boontjes
200 gram radijs, in schijfjes
10 gram pickling spice mix
30 gram sesamzaad (zwart/wit)
2 el sojasaus
80 gram gewassen spinazie
Avocado-wasabi spread

1 Hass avocado
1 el sojasaus
1 el kwark (laat dit weg indien je liever lactosevrij eet)
1 el citroensap
1 tl wasabi

BEREIDING

Begin met het inmaken van de radijs. Dit doen wij met een pickling spice mix. Neem 10 gram van het product en meng dit door de radijs, laat een uurtje intrekken en je hebt heerlijk ingemaakte radijsjes. Vervolgens ga je verder met de avocado-wasabi spread. Meng de ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde massa. Rooster tot slot de sesamzaadjes in een droge koekenpan op hoog vuur, voeg de laatste minuut de sojasaus toe voor een smaakvol effect.

Smeer de avocado spread over de platbroden en bekleed ze daarna met de wilde zalm. Vervolgens verdeel je de overige ingrediënten over de wraps en eindig met het geroosterde sesamzaad. Eet smakelijk!