TexMex

Deze wrap verscheen in 2019 op ons menu en doet het erg goed op festivals en evenementen. Bekende TexMex smaken in een geheel vegan wrap, verrassende combinatie!

De belangrijkste rol in deze wrap is voor de Pulled Oats. Deze plantaardige eiwitbron is gemaakt van enkel haver, tuinbonen, erwten, water en wat olie, verder niets! Lekker puur en de oats zitten bomvol eiwitten. Daarnaast neemt het erg goed smaken op van de TexMex kruiden zodat het een ideale smaakmaker is in deze wrap!

INGREDIËNTEN (4 WRAPS)

4 Libanese volkoren platbroden
200 gram guacamole
300 gram pulled oats
2 el TexMex kruiden
2 el passata
50 gram mais
50 gram zwarte bonen
100 gram ijsbergsla
40 gram rode kool, gesneden
2 gram pickling spice mix
100 gram vegan ́kaas ́ saus (recept hieronder)
200 gram pico de gallo (recept hieronder)
Pico de gallo

2 kleine tomaten
1 kleine rode ui
jalapeno peper, naar smaak
evt. koriander
Vegan ́kaas ́ saus (voor ca 600 gram)

250 gram aardappel, gekookt
100 gram wortel, gekookt
125 gram water
120 gram zonnebloemolie
25 gram edelgistvlokken
10 gram verse citroensap
10 gram chipotle in adobo saus
2 gram zout
1 gram uipoeder
1 gram knoflookpoeder

BEREIDING

Start met het inmaken van de rode kool. Voeg de pickling mix toe aan de kool en laat het geheel een uurtje intrekken. Mix vervolgens de ingrediënten voor de vegan kaas in een krachtige mixer tot een glad geheel. Snijd alle ingrediënten voor de pico de gallo fijn en roer door elkaar. Ga daarna aan de slag met de Pulled Oats. Verhit een flinke scheut olie in een hete koekenpan, voeg de kruiden en vervolgens de oats toe. Bak het geheel op tot het lekker knapperig is. Voeg vervolgens de mais en de bonen toe en als laatste de passata, warm het geheel nog even goed door.

Tijd voor het opmaken van de wraps. Smeer de guacamole in een verticale lijn over de wraps en voeg de salsa, oats en pickled kool toe. Verdeel de kaassaus over de wrap en sluit af met een goed hand ijsbergsla. Wrappen maar!